Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Onderhoudshistorie bijhouden is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw vakantiepark, maar waarom is het zo belangrijk? In deze blog gaan we dieper in op waarom het bijhouden van een onderhoudshistorie zo belangrijk is en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. We bespreken de voordelen van het bijhouden van een onderhoudshistorie, zoals het verhogen van de levensduur van je bezittingen en het verlagen van de kosten voor reparaties.

Weet wanneer volgende onderhoudsbeurten nodig zijn

Het bijhouden van een onderhoudshistorie is belangrijk om te weten wanneer de volgende onderhoudsbeurt nodig is. Onderhoudsintervallen kunnen variëren afhankelijk van het type systeem, maar door een onderhoudshistorie bij te houden, kan de juiste onderhoudsbeurt op het juiste tijdstip worden uitgevoerd.

Het bijhouden van een goede historie kan dus ook helpen bij het maken van een planning voor de toekomst.

demo op locatie

Problemen sneller opsporen

Door een onderhoudshistorie bij te houden, kunnen problemen die zich voordoen snel worden opgespoord. Als er een probleem optreedt, is het belangrijk om te weten welke wijzigingen of reparaties aan het systeem zijn uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat er snel actie kan worden ondernomen om het probleem op te lossen.

Snelle oplossingen zorgen bijvoorbeeld voor tevreden gasten op jouw vakantiepark.

schoonmaak vakantiepark

Verleng de levensduur van apparaten en gebouwen

Door een onderhoudshistorie bij te houden, kan de levensduur van het systeem worden verlengd. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, worden eventuele problemen die kunnen optreden tijdig opgespoord en verholpen. Hierdoor worden stilstand en schade aan het systeem voorkomen.

Uiteindelijk willen we toch allemaal dat onze bezittingen zo lang mogelijk mee gaan?

ondershoudsrapportage

Garandeer veiligheid voor werknemers en gasten

Onderhoudshistorie bijhouden is ook belangrijk om de veiligheid te garanderen. Als een systeem is uitgerust met bepaalde veiligheidsmaatregelen, is het belangrijk om te weten wanneer deze voor het laatst zijn gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de veiligheidsmaatregelen uptodate zijn en dat er geen risico‘s zijn voor de gebruikers.

Je wil een vakantiepark of camping dat veilig is voor iedereen, daar hoort onderhoud bij.

vakantiepark facility management informatie systeem

Voorkom onnodige reparaties, bespaar geld

Ten slotte is het bijhouden van een onderhoudshistorie ook belangrijk om geld te besparen. Als een systeem regelmatig onderhouden wordt, kan het risico op onnodige reparaties worden verminderd. Hierdoor worden kosten bespaard die anders zouden worden gespendeerd aan reparaties.

Soms is het wel gewoon tijd voor vervangen in plaats van repareren, maar ook die conclusie kan je goed trekken uit je onderhoudshistore.

meterstanden opnemen
takenlijst app

Demo aanvragen

Benieuwd wat Keyplan voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvende demo aan! We zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Wil je meer info?