Een jachthaven is een haven waar men pleziervaartuigen tegen betaling aan steigers of kade aan kan leggen. Buiten het vaarseizoen kunnen de boten er ook gestald worden. Toezicht wordt door een havenmeester gehouden. Bij een jachthaven zijn vaak voorzieningen zoals douches en toiletten. Ook is er in veel gevallen een winkeltje waar scheepvaartbenodigdheden en/of een beperkt assortiment levensmiddelen gekocht kunnen worden. Jachthavens die voldoen aan bepaalde criteria betreffende het milieu en veiligheid kunnen een Blauwe Vlag hebben.

 

Categorieën jachthavens

Passantenhaven             Hier worden ligplaatsen per dag(deel) verhuurd.

Overdekte jachthaven   Ook wel botenhuis, botenloods of waterloods genoemd; hier worden

Sloepenhaven                 Toegespitst op een bepaald type boten, maar ook vletten en andere klassieke boten zijn hier te vinden.

Droge jachthaven           Hier worden de boten droog op de wal gestald en gaan dus na het varen weer het water uit, veelal staan de boten in stellages opgeslagen. Ook bekend in Zuid-Europa en de Verenigde Staten waar het principe droge jachthaven ook wel dry storage of dry stacking genoemd wordt.

 

Zoals uit de vorige branches al bekend is, is Keyplan te gebruiken op een grote diversiteit van branches. Zo ook de havenwereld. De havenvariant van Keyplan is vooral gericht op het genereren van een compleet overzicht van alle service- en onderhoudstaken op uw jachthaven. We proberen hiermee het overzicht en de planning van uw personeel vergrootten. Bij een jachthaven heb je namelijk vaak taken die te maken hebben met preventief of correctief onderhoud.

 

Daarnaast kan je door uw klanten van de pleziervaart aangesproken worden tijdens uw huidige werkzaamheden over andere meldingen, deze kunt u gemakkelijk in het systeem zetten en inplannen. Zo heeft de klant het gevoel dat ze gehoord zijn. Uw klanten kunnen via hun eigen portaal ook zelf meldingen aanmaken, deze meldingen worden direct als taak aangemaakt op de juiste afdeling. Bij veel jachthavens worden er elke ochtendrondes gelopen, om te bekijken of alles nog in orde is. Daarnaast staan er vaker restaurants of werkplaatsen op het terrein. Ook voor deze laatste onderdelen kunt u volledig automatische taken laten aanmaken.

Stuur een Whatsapp berichtje!